Weert niet verder in Challenge Cup

PND VC Weert heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Challenge Cup. De Limburgse volleybaldames verdedigden in en tegen het Servische Subotica zonder succes de 3-1 thuisoverwinning van vorige week. Het team verloor met welliswaar 3-1, maar de beslissende golden set werd verloren.

Na de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer twee van de DELA-League, die werd namelijk met 17-25 gewonnen, waardoor de dames nog maar één set hoefden te winnen om zeker te zijn van plaatsing. Subotica speelde echter twee sets sterk volleybal en won die met ruime cijfers, 25-13 en 25-15. De vierde set moest dus gewonnen worden door de Weertse dames, echter werd ook deze verloren en wel met 25-17, waardoor een golden set noodzakelijk was. Deze werd ook verloren (15-12), waardoor Subotica door ging naar de achtste finales.

De andere Nederlandse damesploeg in Europa, Sliedrecht Sport, moet morgen namelijk proberen in en tegen het Tsjechische Brno een kansloze 0-3 thuisnederlaag weg proberen te poetsen, iets wat gezien de setstanden erg lastig zal worden.