Quick-Step moet bezuinigen

Ook in het wielrennen moeten ploegen gaan bezuinigen. De Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere moet op de centen passen en hierdoor enkele wedstrijden door een gebrek aan renners laten lopen. Geld voor het aantrekken van nieuwe wielrenners is er niet.

"In mei staan de Giro d’Italia, de Ronde van België en die van California nagenoeg tegelijkertijd geprogrammeerd. We zullen passen voor één van deze wedstrijden," zei Lefevere die ook overweegt om in augustus een koers over te slaan. "Ik heb de tering naar de nering moeten zetten en dan blijft het nog afwachten of ik nog centen vind voor Allan Davis," zei hij over de wielrenner die dreigt met vertrek.

"Al sinds zijn winst in de Tour Down Under zeurt hij om een verbeterd contract. En dan komt hij me op 1 december vertellen dat hij een nieuwe ploeg heeft. Als hij me voor 1 januari niet een volledig jaarloon terugbetaalt, gaat hij niet naar Astana. Dan houd ik hem aan zijn contract bij Quick-Step. De tijd dat ik renners gratis laat gaan, is definitief voorbij."