Berbatov: "Chelsea is onze enige bedreiging"

De strijd om de landstitel is in de Engelse Premier League reuze spannend. Chelsea gaat aan de leiding, maar ziet de concurrenten naderen.

Manchester United-spits Dimitar Berbatov is ervan overtuigd dat hij met zijn ploeggenoten de Premier League wint. In de strijd om de landstitel ziet de Bulgaarse centrumspits alleen Chelsea als een serieuze bedreiging.

Met een wedstrijd minder gespeeld heeft de ploeg van Sir Alex Ferguson vijf punten minder dan koploper Chelsea. Arsenal staat derde met 38 punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.

"Ik denk dat we in een geweldige positie zitten", zegt Berbatov tegenover The Times. "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en het zal moeilijk worden", gaat de Bulgaar verder. "Ik denk dat het zal gaan tussen Chelsea en ons. Maar aan het einde van de rit zullen wij bovenaan eindigen."

In januari moet Chelsea enkele spelers missen vanwege de Afrika Cup. Vooral sterkhouder Didier Drogba zal gemist worden bij de Londenaren. "Wij hebben geweldige spelers dus we zullen zien wat er gebeurd. Er zijn enorm veel wedstrijden in deze tijd van het jaar. Als we er veel winnen hebben we een hele goede kans."

"De wedstrijd tegen Hull City was een belangrijke overwinning voor ons. We hadden een moeilijke tijd vanwege blessures. Maar desondanks hebben we nog steeds een fantastisch team met hele goede spelers. Ik ben er zeker van dat we aan de top eindigen dit seizoen."