'Boullier nieuwe teambaas Renault'

Hij wil het zelf nog niet bevestigen, maar volgens de BBC wordt Eric Boullier de nieuwe teambaas bij Renault F1. Een van de nieuwe aandeelhouders van Renault, Gerard Lopez, heeft zoveel invloed dat hij voor een directeur van zijn bedrijfjes, Gravity Sports Management, een hoge positie kan bedingen.

Boullier is nog in overleg met het management van Renault, om de positie van Bob Bell, de interim-teambaas nadat Flavio Briatore was verbannen, op te volgen. Bell gaat terug naar de rol van technisch directeur. Boullier is nu nog directeur van het managementbureau dat onder andere Ho-Pin Tung en Jerome d'Ambrosio onder zijn hoede heeft.

De 36-jarige Boullier zou volgens de BBC al eerder deze week in het Britse Enstone zijn voorgesteld aan het personeel van Renault F1 door Lopez, baas van Genii Capital dat Renault overnam door het grootste deel van de aandelen op te kopen. De Fransman heeft geen ervaring in de Formule 1, maar was wel eerder algemeen directeur van het DAMS-team dat actief is in de GP2 Series, en hij was teambaas bij het Franse A1GP-team.

Tegenover de BBC wilde Boullier nog niet vertellen dat hij de nieuwe teambaas van Renault wordt. "Er zijn nog onderhandelingen gaande. Het hangt nog even af van het verdere verloop van de onderhandelingen", aldus Boullier. "Het is een mogelijkheid."

Over de tweede coureur naast Robert Kubica is nog niets bekend, maar met de komst van Boullier lijkt een zitje voor Ho-Pin Tung niet onwaarschijnlijk. Toch hield Boullier nog een slag om de arm: "Natuurlijk zijn we hard aan het werk om Ho-Pin in de Formule 1 te krijgen. Dat Gravity eigendom is van Lopez betekent echter niet automatisch dat Ho-Pin een stoeltje bij Renault cadeau krijgt. Het team was onder de indruk van zijn test. Ho-Pin heeft het goed gedaan, maar er moet ook gekeken worden of hij er klaar voor is, om teleurstellingen zoals met Romain Grosjean te voorkomen."