Uitslagen Italië speelronde 17

In Italië werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Door het slechte weer zijn vier duels afgelast. De overige wedstrijden werden wel afgewerkt

Juventus - Catania

Juventus verkeert in een zeer zwakke vorm en de ploeg van Ferrara wist tegen Catania wederom niet voor de ommekeer te zorgen. De degradatiekandidaat bleek een stugge tegenstander. Na 21 minuten brak Catania, ietwat tegen de verhouding in, de ban. Jorge Martinez verzilverde een strafschop.

Juventus was aangeslagen, zwijnde enkele malen, maar kwam na rust wel op gelijke hoogte via Hasan Salihamidzic. De oudgediende van Juve werkte de bal achter Catania-keeper Mariano Andujar. Catania leek rijp voor de slacht, maar herstelde zich knap. Enkele minuten voor tijd kwam de laagvlieger zelfs op een 1-2 voorsprong door een treffer van Mariano Julio Izco. De Argentijn was de matchwinner, daar in de daaropvolgende minuten niet meer werd gescoord.

Internazionale - Lazio Roma

Internazionale heeft een zuinige zege geboekt op Lazio. De ploeg van José Mourinho won zonder glans door een treffer van Samuel Eto'o. Inter wist het thuispubliek in Giuseppe Meazza zelden te boeien. Zonder de geschorste Wesley Sneijder ontbrak het de landskampioen aan creativiteit. Een goede start hielp de thuisploeg echter in het zadel.

Eto'o hielp de nerazzurri aan de leiding. De Kameroener rondde een counter resoluut af en liet Lazio-doelman Nestor Muslera kansloos. Het bleek een van de schaarse hoogtepunten in een zeer matig duel. Lazio ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het werd zelden gevaarlijk. Inter zag zich niet genoodzaakt om de score verder op te voeren. De ploeg van Mourinho vond het wel goed, waardoor de score onveranderd bleef.