Uitslagen Jupiler League speelronde 22

Dit weekend werd in de Jupiler League de 22e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Vanwege de sneeuwval werden er vanavond vijf van de negen wedstrijden in de Jupiler League afgelast. Koploper de Graafschap kwam wel in actie en kreeg thuis flink op de broek van FC Zwolle. De bezoekende ploeg stond vandaag voor het laatst onder leiding van het duo Jaap Stam/Claus Boekweg, aangezien Art Langeler per 1 januari de nieuwe hoofdtrainer is. De ploeg wist onder leiding van de interimtrainers sinds 30 oktober van de twaalfde naar de vijfde plaats te stijgen, en wist in totaal zeven keer te winnen, één keer gelijk te spelen, en slechts eenmaal te verliezen. Aan Langeler de taak om deze goede lijn door te zetten.

De winst in de wedstrijd van vandaag werd pas in de laatste twintig minuten bewerkstelligt. De Graafschap was in de 26e minuut op voorsprong gekomen via Bargas, en het duurde tot de 73e minuut voordat Zwolle langszij kwam. Twee minuten later kwam Zwolle zelfs op voorsprong door Schreurs, die in de 88e minuut ook nog voor de 1-3 zorgde. Rojer maakte het Zwolse feestje en het afscheid van Stam/Boekweg compleet door in de 91e minuut de 1-4 te maken. De Graafschap gaat wel als koploper de winterstop in, maar zag wel sc Cambuur tot op één punt naderen.

De Friezen wonnen namelijk makkelijk met 0-4 op bezoek bij het noodlijdende HFC Haarlem. Dankzij doelpunten van Huijmans, De Vries (2x) en De Visscher keerde Cambuur met drie punten op zak huiswaarts. FC Eindhoven won thuis met 4-0 van FC Oss. AGOVV Apeldoorn zegevierde tegen Fortuna Sittard met 1-0.

De afgelaste duels worden op 18 januari ingehaald.