Swerts: "Standard is het Feyenoord van België"

AZ speelt woensdag de laatste wedstrijd in de Champions League tegen Standard Luik. Volgens Gill Swerts, verdediger van de ploeg uit Alkmaar, kan zijn ploeg zich opmaken voor een hete avond. De Belg laat namelijk weten dat de Belgische formatie een echte volksclub met fanatieke aanhang is.

"Standard is een beetje te vergelijken met Feyenoord," liet Swerts tijdens een persconferentie weten. "De supporters maken deze club belangrijk. Het zal een heksenketel worden, daar zijn we ons van bewust. Maar voor dit soort wedstrijden, in zo'n mooie ambiance, doe je het als speler."

Voor AZ is het in elk geval een vreemde week. Vorige week vrijdag werd Ronald Koeman, trainer van de Alkmaarders, namelijk ontslagen. Toch denkt Swerts niet dat dit voorval niet veel invloed op het duel met Standard Luik zal hebben. "We zijn na het nieuws over de trainer direct overgegaan op de orde van de dag, namelijk deze wedstrijd. We willen nog iets bereiken in Europa en daarom moeten we deze partij winnen. Hoe we dat gaan doen? Nou, één ding is zeker: we moeten scoren. We gaan dus proberen om aanvallend te voetballen, zonder achterin open huis te houden."