[NHL] Capitals bovenaan na overwinning

De Washington Capitals staan op dit moment bovenaan in de NHL na een overwinning op de Tampa Bay Lightning. Zij nemen de koppositie over van de San Jose Sharks. In Tampa werd met 3-0 gewonnen, mede dankzij twee goals van de weer teruggekeerde sterspeler Alexander Ovechkin.

Ovechkin moest twee wedstrijden schorsing uitzitten nadat hij in de wedstrijd tegen de Carolina Hurricanes een kniebotsing maakte met verdediger Tim Gleason. In de eerste periode was hij nog vrijwel onzichtbaar, maar in de tweede periode bleek dat hij maar weinig tijd nodig had om weer in zijn ritme te komen: hij scoorde tweemaal in deze periode. Goalie Semyon Varlamov behaalde de tweede shutout in zijn carriere door alle 26 schoten op doel van de Lightning te stoppen.

De openingsgoal kwam op naam van Ovechkin in de tweede periode. The Great Eight (verwijzend naar zijn rugnummer) scoorde uit een pass van Alexander Semin, die de puck in de neutrale zone eenvoudig kon onderscheppen. Eric Fehr maakte de 2-0 uit een van richting veranderde pass van Tomas Fleischmann. De laatste goal van de avond kwam vlak voor het einde van de tweede periode weer van Ovechkin die een klutsgoal scoorde.

Washington-coach Bruce Boudreau had lovende woorden over voor Varlamov. "Hij is een goede goalie. Ik denk dat naarmate het seizoen vordert de rest van de wereld zal gaan zien dat hij een bijzondere atleet is." De coach hechtte overigens weinig waarde aan de huidige koppositie, aangezien het nog vroeg in het seizoen is: "Het is altijd leuk om bovenaan te staan, maar ik hoop daar te staan na 82 wedstrijden."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Tampa Bay LightningWashington Capitals0-3
Buffalo SabresNew Jersey Devils0-3
Toronto Maple LeafsAtlanta Thrashers5-2
Montreal CanadiensPhiladelphia Flyers3-1
Pittsburgh PenguinsCarolina Hurricanes2-3
Florida PanthersEdmonton Oilers2-3 (SO)
St. Louis BluesColorado Avalanche0-4
Phoenix CoyotesMinnesota Wild0-2
Los Angeles KingsCalgary Flames2-1