Di Grassi: "Renault en Virgin beste opties"

Lucas di Grassi, die gisteren op de tweede testdag de tiende tijd neerzette in een Renault, ziet zijn kansen het grootst bij Renault en Virgin Racing. Het Franse team heeft zijn voorkeur, maar voor de Formule 1 is alles goed.

Als het maar een stoeltje is, in 2010. Mocht dat niet lukken, zal Di Grassi mogelijk voor altijd de titel 'eeuwige belofte' houden. In de GP2 was de Braziliaan meestal onder de favorieten te scharen, maar slechts enkele overwinningen waren het bewijs.

"Ik heb een paar mogelijkheden en Renault hoort daar natuurlijk bij", aldus Di Grassi tegen GPUpdate.net. "Ik ben al lange tijd onderdeel van het team en ben erg dankbaar voor hun investeringen. Ik ben twee jaar derde coureur geweest en dat heeft me erg geholpen om het team te leren kennen. Op mijn beurt kon ik het team weer helpen met de ontwikkeling van de auto."

Toch houdt de 25-jarige de opties open: "Ik praat ook met andere teams, zeker de nieuwe. Mijn voorkeur gaat uit naar Manor, omdat die met Vigin het beste pakket hebben van de nieuwe teams. Het belangrijkste is echter dat ik een stoeltje krijg in de Formule 1. Als het niet met Renault of Manor is, dan maar een ander team. Ik ben met de meeste in gesprek."