[CT] Hockeyers hebben nog hoop

Met een 3-2 zege tegen Engeland in de Champions Trophy in Melbourne hebben de Nederlandse hockeyheren de hoop nog levend gehouden om naar de volgende ronde te gaan. De twee vorige wedstrijden tegen Australië (7-2) en Zuid-Korea (1-2) gingen verloren.

Al na vier minuten kwam Oranje op voorsprong, weliswaar met een gelukje. Robbert Kemperman zag de voorzet het doel treffen maar had de hulp nodig van een Engelse verdediger die de bal nog raakte. Rob Reckers maakte een kwartier later de 2-0, en haalde daarbij een fraai jongleerkunstje uit voor hij de bal hard in het doel schoot. Een strafcorner voor Engeland werd benut door Richard Mantell. Even daarna kon Wouter Jolie de marge niet uitbreiden naar twee. Een mooie solo eindigde op de lat.

Na de rust kon Kemperman dat wel en een door Teun de Nooijer opgezette aanval werd netjes afgerond: 3-1. De Nooijer zelf had nog een kans om Nederland in een zetel te helpen maar kwam niet verder dan de Engelse keeper. De Engelsen wisten wel te scoren en de spanning was weer terug.

Nog enkele aardige kansen voor Engeland, maar goalie Stockmann hield ze allemaal tegen en 3-2 was de eindstand. Oranje is in ieder geval al zeker van de strijd om de derde en vierde plaats. De finale wordt krap.