McClaren: "Hadden verdiend om door te gaan"

FC Twente speelde uitstekend, maar stond woensdagavond met lege handen na het duel met Fenerbahçe (0-1). Trainer Steve McClaren baalde opzichtig.

"Op basis van deze topwedstrijd hadden wij ook verdiend om door te gaan in Europa", zei hij na afloop op de persconferentie. "Maar we hebben alles nog in eigen hand. Hopelijk benutten we in Boekarest de kansen wel."

"Het was een open wedstrijd, met goed voetbal, waarin we na een matige start uitstekend hebben meegedaan. We groeiden in de wedstrijd, ook dankzij onze doelman Sander Boschker die een paar prima reddingen verrichtte."

Uit een hoekschop scoorde Lugano uiteindelijk de enige goal van het duel. "Bij die corner stonden we even te slapen. Dat heeft ons uiteindelijk opgebroken. Maar we hadden natuurlijk ook kunnen en moeten scoren. Kansen hebben we genoeg gehad."

"Deze nederlaag doet pijn, maar veel minder dan na onze eerste verliespartij in de Europa League tegen FC Sheriff. In deze thuiswedstrijd tegen Fenerbahce hebben we gewoon goed gespeeld. Zondag tegen NEC in Nijmegen verwacht ik een positieve reactie van mijn ploeg."