Webber: "Ik voel me goed bij Red Bull"

Mark Webber behaalde in 2009 zijn eerste zeges en eindigde als vierde in het WK. De Australiër denkt dat hij het in 2010 nog beter kan presteren.

"Mijn motivatie is onverminderd groot, dat vormt de sleutel," vertelde Webber tegenover Autosport. "Een coureur zonder motivatie wordt nooit succesvol. Maar met zo'n geweldig team als Red Bull om me heen hoef ik me niet eens op te laden."

De Australiër, die zijn eerste Grand Prix zege pakte op de Nürnbergring, werd dit jaar verslagen door zijn teamgenoot Sebastian Vettel maar is nog altijd tevreden over zijn eigen prestaties. "Als ik nu terug kijk, had ik me geen beter seizoen kunnen wensen. Dat er vergelijkingen met Sebastian worden gemaakt, is dan maar zo. Natuurlijk had het hier en daar beter gekund, maar mij hoor je niet klagen. Het had ook een stuk slechter kunnen aflopen. Ik denk dat ik dit jaar heb gekregen wat ik verdien. Maar waar ik mezelf kan verbeteren, zal ik dat niet nalaten."

Verder is Webber ook tevreden over de manier van werken bij zijn team Red Bull. "Hoe hard er ook wordt gewerkt, het team neemt nooit iets te serieus. Er hangt een heel prettige sfeer. En dat onze aanpak loont, blijkt wel uit de resultaten die zijn geboekt. Ik voel me er goed bij."