[CT] De Nooijer: "Lastig om controle te houden"

Oranje won vandaag zijn eerste wedstrijd tijdens de Champions Trophy met 3-2 van Spanje. Na een 3-0 voorsprong kwamen de Spanjaarden met twee goals terug in de wedstrijd. Volgens Teun de Nooijer kwam dit door het aandringen van het Spaanse team.

"Tuurlijk, het is best gemakkelijk om zo te spelen als je achter staat. Dan ga je gewoon, in een flow. Minder makkelijk om dan de controle terug te krijgen," aldus de aanvoerder van het Nederlands team. Uiteindelijk herpakte Oranje zich en pakte de controle terug. "We wilden de wedstrijd niet weggeven. We hadden de drie punten al bijna in handen. Dat viel niet mee. Spanje is geweldig in de counter en kan geweldige goals scoren, zoals ze al lieten zien door Pol Amat die heel knap het eerste doelpunt maakte."

Het doelpunt van De Nooijer mocht er trouwens ook zijn. "Het waren vooral twee geweldige passes. Eerst een lange bal van Taeke naar de linkerflank op Rogier Hofman. Vervolgens riep ik: ‘Tweede paal'. En daar kwam hij ook. Ik hoefde de bal alleen maar binnen te werken. Ideaal. En een mooi voorbeeld van hoe snel het in het moderne hockey kan gaan. We stonden ineens 3-0. Maar het had ook zomaar 3-3 kunnen worden. Knap dat we de buit toch nog binnen weten te houden. Vooral als je weet hoe laat we pas in Melbourne zijn aangekomen."

Over de verwachtingen van de strijd morgen tegen Australië kon De Nooijer kort zijn. "Het wordt zwaar en hard. We hebben vandaag de tijd nodig om te slapen en te rusten. We moeten onze tijd goed gebruiken."