Hockeyheren beginnen CT met winst

De Nederlandse hockeyheren zijn de strijd om de Champions Trophy met een overwinning begonnen. De ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel versloeg Spanje, de nummer twee van de Spelen in Peking, met 3-2.

Spanje begon sterk aan de wedstrijd. In de beginfase haalde Taeke Taekema de bal van de doellijn na een inzet van Quemada. Even daarna was het doelman Paul Stockmann die bij een schot van Pol Amat redde.

Na een kwartier spelen kwam Nederland op voorsprong. Taekema scoorde uit de eerste strafcorner van de wedstrijd de 1-0. Voor Taekema was het zijn 41e treffer in de Champions Trophy waarmee hij nu recordhouder is. Twee minuten daarna was het Teun de Nooijer die de 2-0 maakte.

De Spanjaarden zetten daarna in maar wisten er niet in te slagen de verdediging van Oranje te doorbreken. Twee strafcorners in het begin van de tweede helft leverde niets op. Taekema scoorde bij de derde strafcorner van Nederland wel waardoor de wedstrijd leek beslist.

Elf minuten voor tijd scoorde Amat echter de 1-3 waardoor de spanning een beetje terugkwam. Niet lang daarna was het Ribas die uit een strafcorner de aansluitingstreffer maakte. Verder liet Oranje het niet komen waardoor de eindstand 3-2 werd.

Submitter:  Bron: NOS-TT