[NHL] Blackhawks winnen achtste op rij

De Chicago Blackhawks versloegen vannacht de San Jose Sharks voor hun achtste overwinning op rij. Marian Hossa scoorde bij zijn debuut voor de Blackhawks (hij was lang geblesseerd) tweemaal, waarvan eenmaal shorthanded.

Hossa tekende na het afgelopen seizoen als free agent een contract voor maar liefst twaalf jaar bij de Blackhawks, maar miste door een operatie aan zijn schouder de eerste acht weken van het seizoen. Hij bleek het ijshockeyen echter niet verleerd getuige zijn twee goals en goede spel. "Ik wilde gewoon weer in wedstrijdvorm komen en lekker simpel spelen, maar had niet verwacht dat we 7-2 zouden winnen. Mijn schouder voelde goed; ik heb wel een paar bodychecks gehad maar geen extra last van mijn schouder," aldus de 30-jarige Slowaak.

De Blackhawks verbeterden zich zo naar een 4-0-0 resultaat tijdens hun zogeheten "Circus Trip". Elk jaar komt er in Chicago een circus, waardoor de Blackhawks gedurende een lange periode geen thuiswedstrijden kunnen spelen. Na deze vier gewonnen wedstrijden volgen nog uitwedstrijden tegen de Anaheim Ducks en Los Angeles Kings. De Sharks verloren hun eerste thuiswedstrijd in reguliere speeltijd dit seizoen en werden flink uitgejouwd door het publiek.

"Als je drie shorthanded goals weggeeft op een avond win je niet," was de simpele conclusie van coach Todd McLellan. "Maar het zet ons wel weer met beide beentjes op de grond. Als je niet scherp bent kunnen dit soort dingen gebeuren, zeker als je tegen een van de beste teams uit de NHL speelt."

De Blackhawks openden de score na ruim zeventien minuten in de eerste periode. Troy Brouwer pikte in een man-meer-situatie van de Sharks een wilde roei naar voren van Duncan Keith op en kon met een afstandsschot goalie Evgeni Nabokov verslaan. De tweede goal van de avond was voor Marian Hossa. In de tweede periode scoorde hij ook al shorthanded uit een pass van Jonathan Toews. In dezelfde powerplay van de Sharks scoorden de Blackhawks nogmaals via Patrick Sharp.

De eerste reguliere goal was voor Dustin Byfuglien halverwege de tweede periode, waarna het scoren tijdens deze periode voorbij was. Chicago eindigde de tweede periode met een 4-0 voorsprong en een 21-6 voordeel in aantal schoten op doel. In de derde periode gingen ze vrolijk verder met goals van verdediger Brent Seabrook, de tweede van Marian Hossa en verdedigende center John Madden. Op dat moment was goalie Nabokov al vervangen door Thomas Greiss die het niet veel beter deed met negen reddingen uit twaalf schoten op doel.

Pas vier minuten voor tijd wisten de Sharks wat terug te doen in een vijf-tegen-drie powerplay. Dan Boyle wist uiteindelijk de eerste goal van de Sharks te maken. Twee minuten voor tijd maakte Joe Pavelski de 7-2.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
New Jersey DevilsOttawa Senators3-1
New York IslandersPhiladelphia Flyers1-2
Washington CapitalsBuffalo Sabres2-0
Tampa Bay LightningToronto Maple Leafs3-4
Pittsburgh PenguinsMontreal Canadiens3-1
Florida PanthersNew York Rangers1-2 (SO)
Detroit Red WingsAtlanta Thrashers0-2
Minnesota WildBoston Bruins1-2 (SO)
Dallas StarsSt. Louis Blues3-4 (SO)
Colorado AvalancheNashville Predators3-4 (OT)
Calgary FlamesPhoenix Coyotes2-1
Edmonton OilersLos Angeles Kings1-3
Anaheim DucksCarolina Hurricanes3-2
San Jose SharksChicago Blackhawks2-7