Maaskant en Kwakman spreken van verdiend punt

NAC Breda sleepte gisteren met negen man een punt uit het vuur bij VVV-Venlo (1-1). Op basis van de strijd- en werklust vonden NAC-trainer Robert Maaskant en speler Kees Kwakman het punt ook verdiend.

"Ik ben niet helemaal tevreden met het gelijkspel. Wel omdat je natuurlijk lang met tien man en uiteindelijk met negen man speelt, maar de beste kansen waren voor ons. We hadden niet hoeven verliezen", begon Kwakman tegenover Eredivisie Live.

Die kansen waren er voor de speler zelf, zo zag hij, maar ook zijn trainer Maaskant in. "We speelden tot de rode kaart van Schilder te ver naar achteren", betoogde de trainer. "Dat hebben we na rust omgezet, want we waren te angstig. We hebben het duel omgedraaid en gedurfd gespeeld. We hebben het VVV lastig gemaakt en hadden via Kwakman twee keer kunnen scoren als hij iets alerter had ingekopt."

Het punt werd behaald op basis van karakter, zo vond Kwakman. "We hebben veel karakter getoond, keihard gewerkt en een verdiend punt gehaald." Maaskant was het daarmee eens: "Het is een verdiend punt vanwege de werk- en strijdlust die we hebben geleverd."