Coulthard: "Veel crashes in Abu Dhabi"

David Coulthard verwacht dat er veel crashes zullen plaatsvinden tijdens het Grand Prix-weekend op Abu Dhabi. De coureurs zouden inmiddels zo gewend zijn aan de lange uitloopstroken dat ze te makkelijk fouten gaan maken, die dan zonder grote risico's zijn.

Ook het feit dat er erg veel crashes plaatsvonden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan is een gevolg van de in Japan ontbrekende lange uitloopstroken. Deze zijn op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi ook niet aanwezig. "De mannen zullen echt van de jongens gescheiden worden. Veel coureurs zullen zich erover verbazen hoe smal het circuit op sommige punten is. De rijders zijn inmiddels gewend aan circuits met lange uitloopstroken en in Suzuka, waar je dat niet hebt, zag je al veel jonge coureurs in de muur eindigen", vertelde Coulthard aan The Mirror.

"We hebben het ook wel nodig, zodat de mensen die kijken nog steeds beseffen dat wanneer een coureur een fout maakt, hij een harde klap maakt. Dan blijft het respect voor de coureurs", vervolgde hij. "Coureurs moeten ook een prijs blijven betalen voor hun fouten, zolang ze maar niet gewond raken. Gelukkig heeft Abu Dhabi erg goede veiligheidsmaatregelen."