Cheaptickets.nl snelst groeiende site in 2009

Cheaptickets.nl is dit jaar het snelst gestegen in de lijst van meest bezochte websites in Nederland. De site om goedkope tickets te boeken staat nu op de 35e plek op die lijst en is het afgelopen jaar 160 plaatsen gestegen. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde lijst van best bezochte sites in 2009 uitgebracht door Multiscope, dat via een representatief landelijk panel het surfgedrag van Nederlanders meet.

In de top-3 is Youtube met een tweede plaats de hoogste stijger. Vorig jaar stond deze filmpjes-site nog zestiende op de lijst. Youtube verdreef Live.com, de diensten van Microsoft inclusief hotmail, van de tweede naar de vierde plek. Google blijft onveranderd op de eerste plaats staan, Hyves behoudt de derde positie.

Alle sites die in de top-20 staan groeiden het afgelopen jaar, met uitzondering van Startpagina.nl dat dan ook vijf plaatsen moest inleveren. Facebook haalde ondanks dat de site enorm aan populariteit wint, de top-20 nog niet. "De site is pas in de loop van dit jaar hard gegroeid", aldus Multiscope.

Bol.com is naast Youtube de enige nieuwkomer in de top 5 van best bezochte sites, vorig jaar stond de site nog op een elfde plaats. Marktplaats en Buienradar raakten hun positie bij de vijf meest aangeklikte sites kwijt. Ze staan nu zesde en zevende.