Litmanen denkt nog niet aan afscheid

Jari Litmanen, de voetbalkoning van Finland, speelt nog steeds. Heel lang zal hij niet meer te zien zijn op de voetbalvelden, maar toch weigert de Fin naar zijn laatste minuten uit te kijken.

Litmanen is 38 en speelde met Finland in Hamburg gelijk tegen het Duits elftal (1-1). In een interview met Sportweek zegt hij zich in de vakantie te gaan beraden over zijn toekomst.

Litmanen geniet nog teveel van het spelletje om al uit te kijken naar het eindpunt. Hij wil liever in het moment leven en gewoon voetballen. "Voetbal is nog steeds een leuk spelletje", zei hij in het Nederlands. "Ik heb, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, vanaf januari regelmatig kunnen trainen en spelen. Ben het hele jaar fit gebleven en voelde dat ik stapje voor stapje beter werd. 2009 is een goed voetbaljaar voor mij geweest."

De Fin weet dat na 22 seizoenen het einde van zijn carrière nadert. Toch wil hij er nog niet aan. "De competitie in Finland is bijna afgelopen", zegt Litmanen. "En we zitten met FC Lahti nog in de halve finale van de beker. Daarna ga ik op vakantie en dan heb ik genoeg tijd om eens rustig na te denken over de toekomst. Een afscheidsinterland tegen Nederland? Nee, zo ver ben ik nog niet."