Stekelenburg vreest Dinamo Zagreb niet

Ajax werd in oktober 2007 pootje gelicht door Dinamo Zagreb in de UEFA Cup. Door een 2-3 overwinning van de Kroaten mochten de Amsterdammers niet door naar de groepsfase van het Europese toernooi.

Ondanks dit gegeven is doelman Maarten Stekelenburg niet bang voor Dinamo, dat vanavond wederom op bezoek komt in de Amsterdam ArenA. "De nederlaag was destijds vrij pijnlijk, omdat we daarvoor (tegen Slavia Praag, red.) óók de Champions League waren misgelopen en we dat seizoen helemaal niet Europees speelden. Ik denk echter dat dit Ajax verder is dan twee jaar geleden", sprak de doelman vol vertrouwen tegen De Telegraaf.

Na de remises tegen Timisoara en Anderlecht heeft Ajax een zege nodig om kwalificatie voor de volgende ronde in eigen hand te blijven houden. Daarbij is het wel belangrijk om geduldig te zijn. "En dat is in een thuiswedstrijd wel eens lastig", vindt Stekelenburg.

"Het publiek wil ons naar voren stuwen en wij willen ook aanvallen. Maar dat moet niet als een kip zonder kop. Zagreb wil ons lokken, zorgen dat wij uit de organisatie gaan lopen. We mogen achterin geen gaten laten vallen."

"Na de gelijke spelen tegen Timisoara en Anderlecht is het duidelijk dat we deze wedstrijd moeten winnen", stelt de doelman nog maar eens vast. "Het wordt lastig, maar is beslist niet onmogelijk. Op de wedstrijd tegen PSV (4-3) na krijgen we nauwelijks tegendoelpunten. Ook dat is winst ten opzichte van twee jaar geleden, want voorin hebben we genoeg kwaliteit om het verschil te maken."