Suárez: "Geen problemen met Pantelic"

Met een wereldreis en twee loodzware interlands met Uruguay in de benen trad Luis Suárez afgelopen zaterdag aan met Ajax tegen Willem II (4-0). De samenwerking met collega-spits Marko Pantelic leek af en toe nog niet helemaal soepel te lopen.

Suárez viel tegen de Tilburgers uit tegen zijn Servische ploeggenoot, die hem enkele keren negeerde. Tegenover Sportweek bagatelliseert de Uruguayaan dit voorval echter. "Ach, dat zijn acties op het veld. Dat ben ik alweer vergeten. Ik heb geen problemen met Marko."

Echt uitgerust verscheen Suárez niet aan de aftrap tegen Willem II. "Als ik speel, voel ik geen vermoeidheid. Dan vergeet ik die", laat de aanvaller zich echter niet kennen. "Hierzo (tikt op zijn hoofd) moet je een knop omzetten. Dat ik wat kansen en die strafschop miste, heeft niets met vermoeidheid te maken. Gewoon pech."

Ondanks de vermoeiende dagen wilde Suárez zaterdag spelen. "De trainer wilde het ook graag. Hij zei: 'als je nu speelt, krijg je daarna twee dagen vrij'. Hij is een slimme man. Mede voor hem wil ik bij Ajax blijven. Ik vind de supporters en de medespelers ook allemaal goed. Daarom kuste ik mijn shirt na mijn doelpunt. Ajax is goed voor mij."