Verkeerschaos op de A10 na ongeval

Op de A10 heeft een ernstig ongeluk vanochtend tot chaos in het verkeer geleid. De gevolgen waren duidelijk te merken op de ringweg en de andere doorgaande wegen aan de noordkant van de hoofdstad.

Het ongeluk vond om 6.25 uur vanochtend plaats. Een vrachtwagen met betonmortel werd tussen de Zeeburgertunnel en de afslag naar de A1 aangereden door een personenauto. Deze laatste werd naar de linker vangrail geslingerd waardoor een busje hard moest remmen. Dit leidde ertoe dat een motorrijder achterop het busje klapte.

De motorrijder is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht, de bestuurder van de personenauto raakte bij het ongeluk lichtgewond. Voor het technisch onderzoek van de politie moesten alle drie de rijstroken afgesloten worden. Ook moest de weg snel schoongemaakt worden, voor de betonmortel zich zou zetten. Hierdoor ontstond een enorme verkeerschaos.

Al het verkeer op de ringweg werd over de IJburglaan richting de Piet Heintunnel geleid, waardoor ook het verkeer vanuit IJburg vast kwam te staan. Vanaf de afslag Volendam ontstond een file en het verkeer vanuit Noord kon de snelweg nauwelijks op. Bestuurders die de file wilden mijden, zorgden ervoor dat ook het verkeer in Noord vast kwam te staan tot de IJtunnel.

Rond kwart over negen vanochtend heeft de politie de snelweg weer vrijgegeven.

Met dank aan dracoxl voor de submit.