Lammers: "Racing for Holland gered"

Autocoureur Jan Lammers zit in een financieel zware periode. De belastingdienst heeft beslag gelegd op de eigendommen van het A1GP Team en Racing for Holland en dreigt spullen te veilen. Lammers heeft laatstgenoemde team inmiddels weten te redden.

"De zaken rond Racing for Holland zijn opgelost. De belastingdienst is betaald, en het is allemaal vrij snel rondgekomen, we kunnen dus door met RFH," zei een opgeluchte Lammers tegen RaceXpress.

Voor de A1GP liggen de zaken lastiger. "Omdat ik slechts twintig procent van A1 Team Nederland in bezit heb, zijn de mogelijkheden daar beperkt, dus dat is nog een uitdaging. Het lot van het team ligt eigenlijk in handen van de organisatie. Het gaat spannend worden, maar iedereen bij A1 werkt ontzettend hard. Iedereen begrijpt ook dat miljoenen aan sponsorgeld niet voor het oprapen liggen. Alle problemen zijn verklaarbaar, maar moeten wel opgelost worden."

"Racing for Holland staat er nu stabiel voor. De problemen waren een nasleep van al die jaren Le Mans. Dat is godzijdank opgelost en op z'n pootjes terecht gekomen. A1GP is een separaat verhaal. Ik zie het nog wel gebeuren dat het op het laatste moment allemaal rond komt. Maar je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat we in een moeilijke situatie zitten. Het zou ongelofelijk zijn als de A1-organisatie het nog voor elkaar weet te krijgen. Ze kunnen niet meer doen dan hard werken, iedereen doet dat met de beste intenties. Als dan blijkt dat het niet haalbaar is, kan iedereen daar sportief mee omgaan."

"Ik heb veel reacties gehad van mensen die mee wilden denken, dat was hartverwarmend. Als je wint heb je vrienden, maar in dit soort gevallen gaat dat niet op en zie je aan wie je echt iets hebt", zei Lammers die goede hoop heeft dat ook het A1GP Team Nederland gered wordt.