Arsenal begint CL zonder Van Persie

Arsenal kan woensdag in de Champions League geen beroep doen op aanvaller Robin van Persie. De international is geblesseerd geraakt in het duel met Manchester City, waarover veel werd gesproken.

Tijdens de betreffende wedstrijd tegen City ging Emmanuel Adebayor door het lint en verkocht hij Van Persie een trap. Daardoor raakte de aanvaller van Arsenal niet geblesseerd, maar hij is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Van Persie heeft namelijk een lichte knieblessure.

Derhalve moet de ex-Feyenoorder woensdag verstek laten gaan tijdens de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, uit tegen Standard Luik. Beide teams zijn overigens tegenstanders van AZ, dat ook in Groep H zit en tegen Olympiakos Piraeus speelt.

Naast Van Persie zijn er nog enkele Arsenal-spelers niet inzetbaar. Denílson kampt met rugproblemen, sluitpost Manuel Almunia is ziek en reservedoelman Lukasz Fabianski is geveld door een knieblessure. Vito Mannone, derde doelman, maakt daardoor zijn debuut in de Champions League.