Baard Kiessling symbool sterke start Leverkusen

Voorafgaand aan dit seizoen beloofde Bayer Leverkusen-spits Stefan Kiessling zichzelf om zich niet meer te scheren zolang zijn club niet zou verliezen.

Inmiddels is de Bundesliga vijf speeldagen onderweg en heeft Kiessling nog steeds niet naar zijn scheerapparaat hoeven te grijpen. Leverkusen gaat samen met Hamburger SV aan kop in Duitsland. Beide ploegen verzamelden tot nu toe dertien punten.

Kiessling (25) levert vooralsnog een grote bijdrage aan de successen van Leverkusen. In alle speelronden wist de aanvaller te scoren. Met deze prestatie evenaart hij Dietmar Danner (1973/74, Borussia Mönchengladbach), Fredi Bobic (1994/95, VfB Stuttgart), Carsten Jancker (2000/01, Bayern München) en Dimitar Berbatov (2005/06, Leverkusen). Wanneer Kiessling komend weekend tegen Werder Bremen weer scoort, laat hij deze heren achter zich.

Ondanks zijn scoringsdrift werd Kiessling niet opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg, dat onlangs interlands speelde tegen Zuid-Afrika en Azerbeidzjan. Het kwam bondscoach Joachim Löw op behoorlijk wat kritiek te staan.

Afgeleid door deze discussie was Kiessling allerminst, daar hij ook afgelopen weekend tegen VfL Wolfsburg trefzeker was. "Als je niet wordt geselecteerd, is er teleurstelling", aldus zijn trainer Jupp Heynckes in de Duitse media.

"Maar hij heeft super gepresteerd. Daarom verdient hij alle lof." Ook technisch directeur Rudi Völler is blij met de prestaties van Kiessling. "Hij heeft precies het antwoord gegeven dat hij had moeten geven. Als hij deze antwoorden blijft geven, dan komt die uitnodiging zeker wel."

Zelf blijft de aanvaller koel in deze situatie. "De bondscoach zal er wel over hebben nagedacht", aldus Kiessling, die ook niet nerveus wordt van zijn op handen zijnde unieke prestatie. "Het zou mooi zijn. Maar het belangrijkste is dat we winnen. En mijn vrouw Norina zal blij zijn als het niet lukt. Die kan niet wachten tot ik me weer scheer. Alhoewel, die baard bevalt me wel."