Sneijder: "Zwaar respectloos behandeld"

Internazionale-aanwinst Wesley Sneijder heeft zijn geluk weer gevonden. Toch heeft het omstreden transferbeleid bij Real Madrid hem niet onberoerd gelaten.

"Het klinkt heel simpel, maar voor mij verklaart het alles. Geluk zie je terug in mijn spel. Ik geloof daar echt in," zo meldt Sneijder in een interview met het Algemeen Dagblad.

Niet alleen de overstap naar Inter, maar ook zijn relatie met tv-personality Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft veranderingen aangebracht in het leven van de oud-Ajacied. "Ik word tegenwoordig wat vaker gebeld, dus zet ik mijn telefoon ook wat vaker uit. Dat het ook op het NOS-journaal over Yolanthe en mij gaat? Blijkbaar horen wij tot de allerbelangrijkste mensen ter wereld."

Het hoofdstuk Real Madrid is gesloten voor Sneijder, maar de manier waarop hij uit de Spaanse hoofdstad moest vertrekken, maakte de Utrechter woedend. "Ik moest verkocht worden. Hoe dan en ook en zo snel mogelijk. Ik had eigenlijk geen keus, daar kwam het op neer. Van binnen voel je dat je heel kwaad wordt, maar ik heb me ingehouden omdat ik voelde dat alles tegen me gebruikt kon worden."

"Er werd een smerig spelletje gespeeld. De personen die nu de leiding hebben bij Real Madrid zijn geen fijne mensen. Niet alleen ik, ook mijn collega's zijn schandalig behandeld. Robben, Huntelaar, Van der Vaart. Zwaar, zwaar respectloos."