Wenger: "Einde Champions League nabij"

Arsenal-trainer Arsène Wenger denkt dat de Champions League geen lang leven meer beschoren zal zijn. De Fransman die zich met zijn ploeg voorbereid op het treffen met Celtic denkt dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe Europese competitie zal zijn.

"Ik denk dat we over een jaar of tien een nieuwe Europese competitie hebben. Op de manier zoals het nu gaat zal het geld dat de Champions League oplevert voor een aantal ploegen niet meer voldoende zijn. Er spelen op het moment een aantal zaken achter de schermen die wijzen op een dergelijke verandering en een aanscherping van een aantal regels zal dit proces alleen maar versnellen," zei Wenger tegen BBC Sport.

Het is echter nog even afwachten of deze nieuwe competitie in plaats van de nationale competities komt of als extra competitie. Ik ben er tegen om de nationale competities op te heffen, maar twee competities naast elkaar zou betekenen dat ploegen twee verschillende teams nodig hebben. Eén om in het weekend nationaal te spelen en een ander team om doordeweeks Europees te voetballen."