Aquilani naar Liverpool

Liverpool heeft de opvolger van Xabi Alonso binnen. Van het Italiaanse AS Roma wordt middenvelder Alberto Aquilani overgenomen. Over de transfersom zijn geen officiële mededelingen gedaan, maar naar verluidt betalen The Reds zo'n twintig miljoen euro voor de 25-jarige Aquilani.

Op de website van Liverpool werd woensdag de deal bevestigd. "Alberto is een heel goede speler en ik ben dan ook blij dat we een akkoord hebben weten te bereiken met Roma over deze transfer. Later deze week zal hij een medische keuring ondergaan," aldus manager Rafael Benitez over zijn nieuwste aanwinst.

De Spanjaard is duidelijk enthousiast over zijn aankoop. "Alberto heeft een winnaarsmentaliteit en ervaring in zowel de Serie A als de Champions League. Voordat hij zich manifesteerde in de nationale ploeg van Italië, werd hij al lange tijd beschouwd als een toptalent. Bij Italië onder 19 en onder 21 was hij aanvoerder."

Roma raakt met Aquilani een product van de eigen jeugdopleiding kwijt. Behoudens een jaar op huurbasis bij Triestina bracht hij zijn gehele professionele loopbaan door in dienst van de giallorossi.