Haug gelooft nog steeds in gebruik KERS

Mercedes Motorsportbaas Norbert Haug blijft ondanks alles nog steeds voorstander van het gebruik van het Kinetic Engery Recovery System in de Formule 1. De Duitser stelt dat het systeem in de Grand Prix van Hongarije haar waarde bewezen heeft toen McLaren de race won.

KERS wordt momenteel alleen nog maar door McLaren en Ferrari gebruikt, terwijl BMW Sauber en Renault het systeem in de ban hebben gedaan. Haug gelooft dat het systeem dit jaar nog voor meer overwinningen kan zorgen bij McLaren. "Ik denk dat het nu een ander verhaal is. Als KERS je helpt bij het winnen van races, dan wordt er over gesproken. Eerst werd er neerbuigend gedaan over het gebruik van KERS, maar ik denk dat dat nu over is. Misschien dat we dit seizoen nog teams KERS zien gebruiken."

Voor volgend jaar wordt het systeem al weer in de ban gedaan om kosten te besparen. Maar Haug ziet wel iets in een standaard KERS. "Ik moet de promotor van KERS zijn, maar we volgend het besluit van de FOTA, dus we zullen zien. Ik denk dat de discussie over het gebruik van KERS iets voor later dit jaar is, omdat het overtuigend is. Het hybride systeem van Mercedes is het beste, zoals we in Hongarije hebben laten zien."