Badmintonners Van Zijderveld naar kwartfinales

Van Zijderveld heeft zich via een knappe 5-2 overwinning op Östersundom IF uit Finland gekwalificeerd voor de kwartfinales van het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen.

De Amstelveense club is nu zeker van tenminste de tweede plaats in de groep. In de wedstrijd tegen de Duitse kampioen BC Saarbrücken/Bischmisheim, later vandaag, wordt bepaald wie er als nummer één doorgaat.

Van Zijderveld werd vanmorgen voor het eerst echt getest. Östersundom IF had het gisteren al uitstekend gedaan tegen BC Saarbrücken/Bischmisheim (3-4 verlies) en dus waren de coaches Rob van Zijderveld en Nils Nijland gewaarschuwd. De start van Van Zijderveld was uitstekend met overwinningen in het gemengddubbel (Georgy van Soerland/Jorrit de Ruiter) en in het eerste mannenenkelspel (Lester Oey). Na verlies van Samantha Barning in de single leverden overwinningen in het mannendubbel (Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux) en vrouwendubbel (Samantha Barning/Georgy van Soerland) de beslissende 4-1 voorsprong op. Hans van Os (verlies) en Linda Chen (winst) bepaalden de eindstand op 5-2.

Submitter:  Bron: FOK!sport