Rel rond vertrek Terol naar De Graafschap

Joost Terol zal morgen aan de eerste training van De Graafschap gaan deelnemen, maar AGOVV Apeldoorn verwacht dat de keeper maandag a.s bij hen aan de slag gaat. De ploeg uit Apeldoorn heeft de goalie een brief gestuurd, waarin dit staat vermeld.

"Dramatisch," was de eerste reactie van John van den Brom, trainer van AGOVV Apeldoorn. Gisteren werd namelijk bekend dat Terol komend seizoen bij De Graafschap gaat spelen. "Maar we zijn er nog niet klaar mee, want we hadden mondeling een principeakkoord."

Ook Dolf Wille, bestuurslid technische zaken van de ploeg uit Apeldoorn, heeft inmiddels laten weten geen vrede te hebben met het vertrek van Terol. "We houden hem aan zijn contract," liet hij weten. De keeper zou een mondeling akkoord hebben bereikt om nog een jaar bij AGOVV Apeldoorn te spelen. "Maar via zijn makelaar heeft Joost laten weten zich niks van die afspraak te herinneren. Als hij er onderuit wil, moet hij maar naar de arbitragecommissie gaan. Wij gaan er vanuit dat hij bij ons blijft."

Terol wist niet wat hij hoorde. "Ten eerste heb ik bij AGOVV nooit een contract gehad. Ik heb er drie maanden op amateurbasis gespeeld. Aan het eind van afgelopen seizoen heb ik een gesprek gehad met John van den Brom en Peter van Vossen. Daarin gaven zij aan dat ze tevreden over me waren en bezig waren om een sponsor te vinden om mij te betalen. Dat vond ik een hele eer, maar sindsdien heb ik nog niet begrepen dat die sponsor er is. John zei zelf ook dat ie er gek van werd dat het zo lang duurde. Dus hoe kan er sprake zijn van een mondelinge overeenkomst als er nog geen sponsor is?"

De keeper geeft daarom ook gewoon acte de présence op de eerste training van De Graafschap, die morgen wordt gehouden. "Ik maak me er verder niet al te veel zorgen over. Ik heb AGOVV drie maanden geholpen en zij mij doordat ik weer kon keepen. Dit is een smetje op die periode en alleen maar schadelijk voor henzelf."