Briatore gaat show in F1 verbeteren

Renault-teambaas Flavio Briatore zal namens de FOTA met de commerciële rechtenhouder in de Formule 1 FOM in discussie gaan om de sport te helpen verbeteren. De Italiaan was al verantwoordelijk voor de commercie van de FOTA en zal zich bezig gaan houden met meer show in de sport.

Deze samenwerking moet er toe gaan leiden dat het showelement in de sport uitgebreid wordt en dat nog meer mensen geïnteresseerd raken in de Formule 1. Dit zal in de toekomst moeten gebeuren, terwijl nu de focus gaat liggen op het opstellen van een Concorde Agreement dat tot 2012 gaat gelden.

Daarnaast is donderdag iets bekend geworden over de regelgevingen in 2010. "We houden de regels van 2009," zei FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo. "We behouden de stabiliteit in de Formule 1 en we hebben geen extra kosten. De regels zijn duidelijk en we gaan als teams door op de ingeslagen weg om meer kosten te besparen. Iets wat we al met succes hebben gedaan bij de motoren en de versnellingsbakken."

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh voegde er aan toe dat de FOTA wil luisteren naar de fans en daar ook iets mee wil gaan doen. "Ik denk dat zoals je weet de FOTA onderzocht heeft wat de fans willen. De conclusies van het onderzoek zijn voorgelegd aan de FIA. Jammer genoeg heeft deze er niets mee gedaan, maar we gaan er op gestructureerde wijze mee door. Dat blijft niet bij onderzoeken, want we moeten er voor zorgen dat hierdoor de show, het spektakel en de informatieverstrekking verbeterd wordt."