Bruyneel: "Contador is onze eerste man"

Johan Bruyneel, ploegleider van Astana, heeft de namen van zes renners bekend gemaakt, die komende zomer in de Tour de France zullen starten. Het gaat om Alberto Contador, Levi Leipheimer, Lance Armstrong, Andreas Klöden, Haimar Zubeldia en Yaroslav Popovych.

"Kwalitatief heb ik nog nooit zo'n sterke ploeg gehad. Ook niet in de jaren dat we de Tour wonnen," was de motivatie van Bruyneel, die ook nog maar eens duidelijk maakte dat Contador de onomstreden kopman van de Kazachse formatie is. "Natuurlijk is Contador onze eerste man in de Tour. Ik begrijp dat vele ogen op Armstrong zijn gericht, maar als ik na de Giro een kwalitatieve indeling moet maken dan denk ik dat Lance voorlopig onze derde man is achter Contador en Leipheimer."

Alle deelnemende renners van Astana slaagden er in het verleden in om in de top vijf van La Grande Boucle te eindigen. Armstrong schreef de Franse wielerronde zeven maal op zijn naam. Contador won alle grote ronden één keer. Leipheimer en Klöden stonden een aantal keer op het podium van een grote wielerronde. Popovych werd in 2003 derde in de Giro d'Italia en Zubeldia pakte de vijfde plaats in de Tour de France.

Er zullen overigens nog drie namen aan de selectie van Astana worden toegevoegd. Bruyneel zal deze uit een zevental voorgeselecteerde wielrenners kiezen.