[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 4

De Pittsburgh Penguins hebben de stand in de Stanley Cup finales gelijkgebracht: 2-2. Onder aanvoering van sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin won de ploeg uit Pittsburgh met 4-2.

Man van de wedstrijd was echter Marc-Andre Fleury. Hij stopte maar liefst 37 schoten en hoefde slechts twee goals toe te staan. Met name in de eerste periode moest hij vaak in actie komen: de Red Wings vuurden in die periode 19 schoten op doel af. Mede hierdoor bleven de Penguins lange tijd op voorsprong in die eerste periode dankzij een snelle goal van Evgeni Malkin die een rebound van Kris Letang die tegen de boarding aan schoot binnenramde. De Red Wings kwamen met name door de inspanningen van Fleury pas vlak voor het einde van de periode gelijk via Darren Helm.

In de tweede periode leken de Red Wings dan toch de genadeklap uit te delen. Al na 46 seconden scoorde verdediger Brad Stuart met een afstandsschot. De Penguins gaven echter niet op en kwamen nota bene met een man minder op gelijke hoogte. Jordan Staal maakte de goal uit een assist van Maxime Talbot. Twee minuten later maakte Crosby uit een assist van Malkin de winnende 3-2. Malkin veroverde de puck door een schot van Stuart te blocken. Hij probeerde te passen naar Crosby, maar Jonathan Ericsson versperde de weg. Malkin haalde echter snel de puck weer op en bezorgde deze alsnog bij Crosby, die vervolgens Chris Osgood kon verschalken. Vier minuten later gooide Tyler Kennedy de wedstrijd op slot door de 4-2 te maken. Hij zette druk op Henrik Zetterberg, die geforceerd werd om de puck blind tegen de muur te spelen. Deze werd opgepikt door Kris Kunitz, die passte naar Crosby. Deze passte met een one-touch-pass naar Kennedy, die eenvoudig kon binnentikken.

In de derde periode werd er niet meer gescoord, waardoor de Penguins de Stanley Cup finales spannender houden dan vorig jaar. Toendertijd kwam Detroit namelijk op een 3-1 voorsprong. De Penguins konden toen nog wel een uitwedstrijd winnen voor de 3-2, maar moesten in wedstrijd 6 toen alsnog het onderspit delven. De Penguins zullen nu proberen om minimaal een zevende wedstrijd af te dwingen. Daar hebben zij respectievelijk een uit- en een thuiswedstrijd voor. Verder hebben Malkin en Crosby ieder meer dan 30 punten deze play-offs, iets wat sinds 1994 met Mark Messier en Brian Leetch (New York Rangers) niet meer gebeurd is bij twee teamgenoten.