Teams willen oplossing voor crisis in F1

De Formule 1-teams blijven er in geloven dat er een oplossing mogelijk is in het conflict tussen de FOTA en de FIA. Ze wachten de officiële reactie van Max Mosley over hun voorstel af, al heeft de Brit in de media al wel gezegd dat de teams maar een eigen raceklasse moesten starten.

Mosley wil dat er volgend jaar in de Formule 1 een budgetlimiet van 44 miljoen euro ingevoerd wordt, terwijl de teams in 2010 honderd miljoen willen en pas in 2011 op de 44 miljoen uit willen komen. Ook wil de FOTA dat de reglementswijzigingen voor 2010 van tafel gaan en dat de FIA met de plannen van de teams akkoord gaat.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen benadrukte in Turkije dat de teams in de Formule 1 willen blijven. "We zijn vastbesloten om met de FIA tot overeenstemming te komen en samen verder te gaan. Dat is alles wat ik er nu over wil zeggen." De Duitser zei dat er dit weekend geen vergadering van de FOTA gepland staat, maar als de FIA wil praten dan mag dat. "Dan zouden we meteen om tafel gaan zitten," zei Theissen.

Na Monaco waren er enkele optimistische geluiden te horen over een oplossing, maar deze zijn deze week verstomd. "Ik zei na de vergadering in Monaco dat de situatie lastig, kritiek en nog niet opgelost is. En dat geldt nu nog steeds," zei de Duitser die iets opmerkelijks zei over de inschrijving van de teams voor 2010. "We hebben Max gemeet in Monaco en het was zijn idee om de teams voorwaardelijk in te laten schrijven."