'Ajax heeft Braafheid bijna binnen'

Edson Braafheid en Ajax zijn bijna rond met het bespreken van het contract. De linkerverdediger wordt al een tijdje door de Amsterdammers gevolgd en zou de eerste transfer zijn van Martin Jol. Verder heeft Rafael van der Vaart laten weten dat een terugkeer naar Nederland voor hem uitgesloten is.

Er zijn nog enkele details die besproken moeten worden met Braafheid, die dit jaar zijn debuut maakte bij Oranje. De verdediger heeft een clausule in zijn contract staan dat hij bij een bod van twee miljoen mag vertrekken uit Enschede.

Indien de overgang naar Ajax doorgaat, betekent dit dat PSV op zoek moet gaan naar een andere linkerverdediger. De 26-jarige Braafheid stond ook op de lijst van de nieuwe trainer van PSV, Fred Rutten. Van der Vaart is van mening dat het te vroeg is in zijn carrière om terug te keren naar de club waar hij zijn debuut maakte.

Intussen lijkt Ajax-verdediger Thomas Vermaelen naar Engeland te verkassen. De interesse van Arsenal lijkt steeds concreter te worden. Ajax had een bedrag van twaalf miljoen in gedachten voor de 23-jarige verdediger terwijl de club uit Londen zelf aan ongeveer acht miljoen dacht. "Ik kan niet alles prijsgeven. Een transfer naar Arsenal zou mooi zijn, maar ik zit er nog niet."