Uitslag SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC

In de tweede wedstrijd om een plek in de Eredivisie is het teleurstellend 0-0 geworden. Alhoewel Cambuur Leeuwarden het betere team was, werden de kansen niet verzilverd. Roda JC mag hopen dat het in de thuiswedstrijd een beter wedstrijd zal spelen, anders zal lijfsbehoud nog een lastige klus worden.

De ploeg uit Leeuwarden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg drie uitstekende kansen, maar wist deze niet te benutten. De eerste helft werd ontzettend traag gespeeld en Roda kwam maar niet in haar spel. Hierdoor kreeg Cambuur steeds meer de overhand, maar tot doelpunten leidden het niet.

De tweede helft begon voortvarender, maar nog steeds kwam Roda er niet lekker uit. Pas in de 73e minuut kreeg de club uit Kerkrade haar eerste grote kans. Dit schudden de Limburgers een beetje wakker en ze begonnen wat meer initiatief te tonen. Cambuur kreeg daarintegen drie grote kansen, maar deze werden gestopt door Bram Castro, die de Limburgers op de been hield, of naast geschoten. De Friese ploeg zal komende zondag vol goede moed richting Kerkrade afreizen om de returnwedstrijd te spelen.


Karakteristieken

SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC 0-0

Toeschouwers: 10.200
Scheidsrechter: Roelof Luinge
Stadion: Cambuurstadion
Gele kaart: Beekmans (SC Cambuur Leeuwarden), Lachambre, Janssen (Roda JC)

Opstellingen

SC Cambuur Leeuwarden: Van der Vlag; Brack, R. Jansen, M. Jansen, Rustenberg; Beekmans, Van der Heide (91/Wegh), Guijt; De Visscher, Ter Heide (De Vries/76), Maachi

Roda JC: Castro; De Fauw, Kah, De Wree, Lachambre; Delorge, Janssen, Meeuwis, Bodo; Hadouir en Cissé (Van Damme/88)