Williams wederom goed in eerste sessies

Het Formule 1-team van Williams kende in Monaco een goede eerste dag. Nico Rosberg sloot de tweede vrije training af met een fraaie eerste plaats, terwijl Kazuki Nakajima op een seconde als negende de dag eindigde.

"We hadden een lastige start van het weekend en ik voelde me helemaal niet op mijn gemak door een gebrek aan grip," zei Nico Rosberg. "Daarom hebben we vele veranderingen in de set-up doorgevoerd en aan het einde van de tweede vrije training was ik veel blijer. Ik moet zeggen dat er veel meer in de wagen zit, omdat ik veel verkeer had en nooit een volledig vrije ronde gereden heb. We kenden geen problemen en hebben de auto niet beschadigd, wat belangrijk is op Monaco. En het was prachtig om op deze baan te rijden."

Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima was minder over de middag te spreken. "De ochtend was goed, maar om redenen die we nog nader moeten bekijken was het de middag een beetje lastig in de auto. Ik hoop dat we uit kunnen vinden wat er aan de hand was en dat we de derde sessie kunnen gebruiken om ons goed voor te bereiden op de kwalificatie."

Submitter:  Bron: FOK!sport