Alonso blij met achtste startplek

Renault-coureur Fernando Alonso reed in Barcelona voor eigen publiek in de kwalificatie naar een achtste tijd. Nelson Piquet jr,de teamgenoot van de Spanjaard, kwam wederom niet door Q2 heen en start morgen als twaalfde.

"Ik denk dat we vanmiddag het maximale uit de situatie hebben gehaald. We waren snel en we hebben het gat naar de leiders verkleind, hoewel het in Q2 wel erg close was met een tiende plaats. We weten voor morgen dat de auto's voor ons sneller zijn en die achter ons zwaarder, dus het zou moeilijk kunnen zijn om de positie te behouden. Desalniettemin is het scoren van punten ons doel voor de race," meldt de tweevoudig wereldkampioen na de kwalificatie.

Zijn teamgenoot Piquet jr. is blij met de vooruitgang die hij heeft geboekt. "Het was opnieuw een spannende sessie en het zat weer heel dicht bij elkaar, zeker in Q1. Ik was blij met de auto, want de balans was verbeterd ten opzichte van gisteren, maar ik miste de top-tien maar net en dat is teleurstellend. De twaalfde startplaats is geen drama en hopelijk kunnen we progressie maken met een goede strategie."