[NHL] Uitslag Capitals - Rangers

De Washington Capitals gaan alsnog door naar de volgende ronde van de NHL play-offs. Na een 3-1 achterstand in de serie knokten zij zich terug naar 3-3 om het vervolgens in de zevende wedstrijd thuis af te maken met 2-1.

De maker van de winnende treffer was de ervaren Sergei Fedorov, die al drie Stanley Cup ringen op zak heeft. Met nog vijf minuten te gaan scoorde hij met een schot vanuit de rechtercirkel. De overige goals werden gemaakt door Nik Antropov (New York) en Alexander Semin (Washington).

De Rangers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste periode domineerden zij de Capitals en bouwden ze een 8-2 voorsprong in aantal schoten op doel op. De wederom uitstekend keepende rookie Semeon Varlamov wist de Capitals echter goed in de wedstrijd te houden door slechts één goal toe te staan. In de slechts twee schoten op doel deze periode wisten de Capitals echter wel te scoren. Het schot van Semin werd twee keer van richting veranderd waarna Rangers-goalie Henrik Lundqvist kansloos was.

Ook in de tweede periode domineerden de Rangers. Ze hielden de puck continue in de zone van de Capitals en lieten Washington continue achter de puck aan schaatsen met goed positiespel en goede passes. Washington had deze periode weliswaar meer schoten op doel, maar werden zelden echt gevaarlijk. Na de tweede periode klonk er dan ook veel boegeroep uit het publiek.

De Capitals putten hier blijkbaar motivatie uit, want in de derde periode was het net alsof ze een knop omzetten. In deze periode waren de Capitals veruit de betere, getuige ook het feit dat de Rangers maar één schot op doel wisten te produceren en de Capitals veertien. Rangers-goalie Henrik Lundqvist hield New York echter in de wedstrijd. De Rangers leken te snakken naar het einde om zo de overwinning alsnog in overtime te stelen. Zover kwam het echter niet dankzij de winnende goal van toekomstig Hall of Famer Sergei Fedorov.