Briatore: "Geen geld naar Brawn GP"

Renault-teambaas Flavio Briatore wil niet dat de televisieopbrensten van dit jaar gedeeld worden met Brawn GP. De Italiaan vind het niet eerlijk dat zijn team mede door Brawn GP gedwongen is om een nieuwe diffuser te bouwen.

Het Court of Appeal van de FIA keurde eerder deze week de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams goed, waardoor de andere Formule 1-teams zich gedwongen voelen om een dubbele diffuser te bouwen om de concurrentie weer aan te kunnen gaan. "Ross Brawn is de voorzitter van de Technische Werkgroep van de FOTA en hij dwingt me geld uit te geven dat ik niet heb. Brawn is ook rijker dan wie dan ook: het team wordt volledig betaald door Honda, en hij heeft van Honda nog 130 miljoen extra gekregen," aldus een verbitterde Italiaan.

Briatore wil wraak nemen door Brawn GP als nieuw team te bestempelen en er zo voor zorgen dat ze het geld van het Formula One Management mis lopen. ""De FIA heeft gezegd dat het een nieuw team is. Wat dat betreft zijn we het eindelijk een keer eens met de federatie. Ik zal dan ook bij de FOTA voorstellen om Brawn te beschouwen als nieuw team en ze de eerste drie jaar geen geld te geven, ook niet voor transportkosten."

In China is het Fernando Alonso die met een aangepaste diffuser als tweede mag starten, nog voor de auto's van Rubens Barrichello en Jenson Button die als vierde en vijfde mogen vertrekken.