F1: Diffusers legaal verklaard

Het Court of Appeal van de FIA heeft de dubbele diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard. Gisteren werden alle partijen in Parijs gehoord in de zaak van Ferrari, Red Bull Racing en Renault. Na nachtelijk beraad zijn de diffusers nu toegestaan in de Formule 1.

De FIA gaf woensdagochtend een verklaring uit: "Het International Court of Appeal van de FIA heeft besloten om de aanklacht ingediend tegen de beslissingen genummerd 16 tot en met 24 door de stewards genomen tijdens de Grand Prix van Australië op 26 maart en later af te wijzen."

"Gebaseerd op de gehoorde argumenten en het bewijs dat hiervoor geleverd is, heeft het hof besloten dat de stewards terecht besloten hebben dat de auto's in overeenstemming zijn met de reglementen die van toepassing zijn."

Dit is een klap voor Ferrari, Red Bull Racing en Renault die meenden dat het ontwerp illegaal was. Ook McLaren en BMW Sauber waren dezelfde mening toegedicht, maar zij waren in deze zaak alleen maar aanwezig. BMW was van mening dat de uitkomst van de zaak mogelijk negatief zou kunnen zijn en daarom was het al begonnen met het ontwerpen van een eigen dubbele diffuser.