Sneijder: "Nog steeds kans op titel"

Real Madrid heeft nog een prima kans op het kampioenschap. Dat denkt Wesley Sneijder, de Nederlandse spelmaker van Los Merengues.

De Koninklijke is alleen nog in de Primera Division kansrijk, daar de ploeg kort geleden werd uitgeschakeld in de Champions League en eerder al in de Copa del Rey.

"Elke wedstrijd is nu een finale", zegt Sneijder over de laatste elf competitiewedstrijden. "We zullen ze allemaal moeten winnen. De achterstand is nu zes punten, wat niet veel is en ook betekent dat we door moeten gaan met het spel van de laatste wedstrijd tegen Athletic Bilbao (2-5)."

"Als we dat doen, kunnen we kampioen worden", zegt Sneijder op de website van Real Madrid. "Ik denk dat we redelijk zijn hersteld van de wedstrijd tegen Liverpool (4-0 nederlaag). Barcelona heeft nog wel wat Champions League-wedstrijden te spelen. Ik denk dat wij hun thuis zeker kunnen verslaan."

Over het vermeende incident dat Klaas Jan Huntelaar en Arjen Robben zouden hebben gehad, na afloop van de wedstrijd in San Mamés, is Sneijder duidelijk. "Ik heb veel geruchten gehoord, maar niets gezien. Zo gaat dat altijd. Er is geen enkel probleem."

Zijn eigen vorm was in de wedstrijd tegen Bilbao voor het eerst sinds tijden weer goed. "Ik voel me ook prima, maar het is te vroeg om te zeggen dat ik echt terug ben. Als ik goed speel ben ik heel blij met mezelf, maar als ik slecht speel, trek ik dat niet goed. Ik moet gewoon zo doorgaan."