Schotland vreest Oranje

Binnenkort zal Schotland tegen Nederland aantreden voor een WK-kwalificatie duel. De Schotten verheugen zich niet op dit duel. De vorige keer eindigde de wedstrijd in een 6-0 overwinning voor Oranje. Kenny Miller en Gary Caldwell verwachten dit keer beter te zullen spelen tegen Nederland.

Gisteren spraken beide Schotse internationals over de vernedering in de Arena. "Jullie weten nog dat we destijds de thuiswedstrijd met 1-0 hadden gewonnen? We probeerden in Nederland op dezelfde manier te spelen als in Schotland. Je kunt er zeker van zijn, dat we het duel ditmaal anders benaderen", aldus Miller. Caldwell was niet aanwezig bij dat duel, maar speelde wel tegen Frankrijk tijdens de kwalificatieronde voor het EK van 2008. Beide duels werden door de Schotten gewonnen. Oranje wordt toch hoger ingeschat dan de Fransen van dat moment.

"Toen wij tegen Frankrijk speelden, was dat een ploeg op leeftijd. De spelers hadden dan wel een EK en een WK gewonnen, maar de slijtage was zichtbaar. Ik denk dat we hen op het juiste moment tegenkwamen. Nederland is veel jonger en sneller", liet de dertigvoudige international weten. "Moeilijker om tegen te spelen. Nederland heeft drie aanvallende middenvelders achter één eenzame spits, en ze zijn allemaal heel erg snel. Heel anders dan de Fransen."