Landzaat wil wat laten zien

Zijn periode bij Feyenoord is voorlopig allesbehalve een succesverhaal. De prestaties van Denny Landzaat in Rotterdamse dienst waren vorig seizoen niet altijd even goed, terwijl de middenvelder dit seizoen grotendeels in de ziekenboeg heeft doorgebracht.

Landzaat is dan ook gebrand op revanche. "Ik wil graag wat laten zien", verkondigt de 32-jarige middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Het gevoel dat ik me wil revancheren, had ik al aan het begin van dit seizoen. Ik weet dat ik vorig jaar geen topjaar heb gehad. Dat kostte me ook mijn positie bij het Nederlands elftal. Waar dat aan lag? In de eerste plaats aan mezelf. Ik had er meer van gehoopt. We hadden een goede start, maar daarna zakten we weg waardoor we al snel voor de titel waren uitgeschakeld."

Het moment dat hij voor het eerst geblesseerd raakte aan zijn hamstring kan hij zich nog goed herinneren. "Er stond die week vanwege een interlandweekend niets op het spel, maar we trainden volle bak. Daar had ik wel mijn vraagtekens bij. 'Is dit nu echt nodig?' dacht ik. De helft van de groep was er niet eens en we hadden ook al een lange voorbereiding van acht weken gehad. Dat had ik niet eerder meegemaakt. Mijn hamstring raakte overbelast, waardoor ik een verrekking opliep."

Het leek een lichte blessure te zijn maar voor Landzaat, die ex-trainer Gertjan Verbeek overigens niets verwijt in deze, begon hiermee een lange periode van afwezigheid. "Tot twee keer toe had ik last van een lichte verrekking in mijn rechterbeen, daarna liep ik een scheurtje op in mijn linkerbeen. Al met al ben ik vijf keer geblesseerd geraakt aan mijn hamstring. We zijn nu zeven maanden verder."

Door zijn rentree in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht lijkt Landzaat weer bijna helemaal terug. De middenvelder weet inmiddels echter dat er nog van alles kan gebeuren. "Ik ben al eerder in dit stadium geweest en weet dat ik er voorzichtig mee moet omgaan. Maar het is wel lekker dat ik sinds vorige week weer volledig meetrain met de groep en maandag weer zestig minuten met het tweede kan spelen."

De ex-speler van onder meer Willem II en AZ hoopt er tegen FC Volendam-uit (5 april) weer bij te zijn. "We zijn goed op weg naar de play-offs. Ik hoop dat ik dit seizoen nog van waarde kan zijn. Is het niet in het veld, dan minimaal op de bank. Daar wordt de selectie toch ook niet slechter van?"