AC Milan is op zoek naar nieuwe keeper

AC Milan is druk op zoek naar een nieuwe doelman. Eerder werd de naam van Victor Valdes genoemd maar op dit moment zijn de Milanezen in gesprek met de doelman van Cagliari. Federico Marchetti maakt een uitstekend seizoen door bij die club en heeft zich in de kijker gespeeld.

Het is pas het tweede seizoen van Marchetti, maar nu al wordt zijn naam genoemd als opvolger van Gianluigi Buffon bij het Italiaanse elftal. "We gaan vandaag met Milan praten", aldus Marchetti's zaakwaarnemer Guglielmo Gabetto tegenover Calciomercato. "We zijn benieuwd of hun belangstelling concreet is. Marchetti kan niet wachten om zijn kunsten op het allerhoogste niveau te gaan vertonen."

De keeper van Cagliari kreeg slechts 29 doelpunten tegen in 28 competitieduels, wat opmerkelijk is aangezien deze club vorig jaar nog vocht tegen degradatie. Dit seizoen maken ze zelfs nog kans op Europees voetbal. Door de blessure van Christian Abbiati heeft Milan haast in het zoeken van een nieuwe doelman. De ernstige knieblessure zal de eerste doelman van Rossoneri zeker zes maanden aan de kant houden.