Uitslagen Italië speelronde 22

Vandaag werd in Italië de 22ste speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Cagliari heeft een topprestatie geleverd bij Juventus. De Sardiniërs wonnen met 2-3 in Turijn en stijgen twee plaatsen op de ranglijst. De Oude Dame kwam op achterstand door een doelpunt van Davide Biondini, in de zestiende minuut, maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. Momo Sissoko maakte de gelijkmaker na 31 minuten en routinier Pavel Nedved maakte zeven minuten voor de rust zelfs de 2-1. Juventus zat aan de goede kant van de score, maar kon het niet voorkomen dat Jeda de stand negen minuten na de pauze weer in evenwicht bracht. De slotfase brak aan en beide ploegen leken gebrand op een zege. De bezoekers waren echter het meest gelukkig en wisten via Alessandro Matri een 2-3 voorsprong te pakken, die het niet meer uit handen gaf.

Internazionale heeft maar gedeeltelijk geprofiteerd van de verliespartij van achtervolger Juventus. In eigen huis kwam de ploeg van Jose Mourinho, ondanks flink wat kansen in de slotfase, niet verder dan 1-1 tegen AS Torino. Na 25 minuten werd Inter voor het eerst gevaarlijk, maar Zlatan Ibrahimovic zag zijn schot gekeerd. Drie minuten later was Esteban Cambiasso dicht bij de 1-0, maar zijn poging vloog rakelings over. Twee minuten na de pauze kwam niet Inter, maar Torino verrasend op voorsprong. Rolando Bianchi kopte mooi raak na een magnifieke pass van Ignazio Abate: 0-1. Inter leek van slag, maar tien minuten later kopte verdediger Burdisso uit een corner van Figo de 1-1 binnen. Torino werd in het vervolg naar achteren gedrukt, maar dat betekende niet dat de ploeg niet meer gevaarlijk werd. Abate maakte na 69 minuten bijna de 1-2. In het vervolg kreeg de thuisploeg nog wel aan handvol kansen, maar omdat Maicon, Ibrahimovic en Quaresma niet scherp waren, bleef het bij 1-1.

AC Milan heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Lazio Roma. De Milanezen wonnen met 0-3 door doelpunten van Pato, Ambrosini en Kaka. Clarence Seedorf stond in de basis bij AC Milan en speelde de hele wedstrijd. AC Milan kwam na 42 minuten op voorsprong. De Braziliaan Pato scoorde de 1-0, dit bleek tevens de ruststand. Vlak na de rust werd de voorsprong verdubbeld door Massimo Ambrosini. Tien minuten voor tijd maakte de Braziliaanse stervoetballer Kaká de 3-0.