Sibon: "Ik kon voor rust zorgen"

Gerald Sibon mocht gisteren tegen Ajax voor het eerst sinds tijden weer eens in de basis starten. De routinier bracht rust in de voorhoede en zag Heerenveen met 0-1 zegevieren tegen zijn oude ploeg. "Ik was niet verrast dat ik speelde."

In de wetenschap dat Ajax een jaar lang ongeslagen was in eigen huis wist Sibon dat Heerenveen een lastige klus stond te wachten. "Het eerste half uur speelden we ook nog niet zo goed, maar na een omzetting begon het te lopen. Toen speelden wij heel goed en speelde ik zelf ook wel lekker. Ik kon voor rust zorgen", aldus de spits tegen Goal.com.

"Je weet dat zij heel snel en handig zijn," ging Sibon verder, "maar de laatste pass ontbrak de hele avond bij Ajax. Wij spelen een soort spel dat we binnen vier, vijf passes aan de overkant van het veld kunnen staan. Dat lukte best aardig. We weten dat we het niet van controleren moeten hebben."

Na de rode kaart maakte Danijel Pranjic het Friese feest compleet door de 0-1 binnen te schieten uit een vrije trap. Sibon: "Daarna waren we nog wel slordig, maar zijn we niet echt in de problemen gekomen."

Sibon maakt tot dusver een wisselvallig seizoen door. De spits zit vaker op de bank dan hem lief is. "Maar aan de andere kant is het ook wel lekker hoor, om een paar weken voluit te kunnen trainen en aan een paar dingen te kunnen werken. Het was duidelijk dat mijn vorm er niet was, zo eerlijk moet je zijn. Op de training deze week merkte ik wel dat ik ging spelen. Dus verrast, nee dat was ik niet."