PSV: Koeman genoemd, Vergoossen wil wel

Nu Huub Stevens is opgestapt bij PSV, zijn bijna onmiddelijk de speculaties omtrent zijn opvolging begonnen. Frits Schuitema, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PSV, sluit bijvoorbeeld een terugkeer van Ronald Koeman niet uit.

"Ik sluit helemaal niemand uit", zei Schuitema in een gesprek met Studio Sport, dat zelf beweert dat Koeman een hernieuwd trainerschap bij PSV wel ziet zitten.

Schuitema ontkende verder dat het vertrek van Stevens te maken zou hebben met een verslechterde relatie tussen hem en algemeen directeur Jan Reker. "De belangrijkste reden voor het vertrek van Stevens is het goede gevoel dat niet meer aanwezig was tussen hem en de spelersgroep", benadrukt hij.

Dat Reker door de fans als hoofdschuldige wordt aangewezen, vindt Schuitema onterecht. "Dat is unfair. Binnen, maar ook buiten PSV was er een breed draagvlak voor de komst van Stevens. Dat is niet op een man te richten. Of de situatie ook gevolgen zal hebben voor Reker? Die vraag is niet aan de orde."

Ook de naam van Sef Vergoossen is inmiddels gevallen. Als interim-trainer loodste hij vorig seizoen PSV naar de landstitel. Tegenover L1 verklaarde Vergoossen dat hij de Eindhovense club niet bij voorbaat zou afwijzen. Verder verklaarde de Limburger dat hij Dwight Lodeweges een prima hoofdtrainer voor de club zou vinden.