Wielaert niet weg bij Twente

Dat Joop Munsterman niet happig is op een vertrek van Eljero Elia was bekend, maar dat de voorzitter van FC Twente nu ook door het vuur gaat voor Rob Wielaert is nieuw.

"We verkopen Elia niet. En Robbie speelt hier na de winterstop ook nog gewoon," volgens Munsterman.

Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van Wielaert (30), liet eerder deze week doorschemeren dat Ajax en Twente in onderhandeling zijn en dat er voor zijn speler een sportieve en financiële verbetering aan zit te komen, hoewel het met 'pijn in het hart' was.

De begeleider doelde daarnaast op een clausule in het contract. Volgens voorzitter Munsterman is dat contract echter nooit getekend. "De nieuwe verbintenis is nog niet getekend en de vraag is of wij dat nog willen", zegt Munsterman in De Telegraaf, die daarmee indirect aangeeft de aanbieding aan Wielaert te willen intrekken.

"Dat zou kunnen. Maar ik heb geen zin om hier verder op in te gaan." Ploegsma neemt de woorden van Munsterman voor kennisgeving aan. "Er is een mondeling akkoord met FC Twente, ik heb de papieren op kantoor liggen en het is een kwestie van een handtekening zetten. Dat moment is door Twente twee of drie keer verzet."